Praktisk informasjon

Start 40 kilomete Sjusjøen Skisenter Natrudstilen

Parkering ved Sskisenterent

Rennkontor

Premiutdeling - cafe

Start og mål:

For Søre Ål Runden 40 km er start og mål på  Sjusjøen Skisenter – Natrudstilen. Følg RV 216 opp mot Sjusjøen og ta av 3 km før sentrum til Sjusjøen Skisenter – Natrudstilen.

Stilart og stavlengde: 

Rennet går i klassisk og fristil med egne klasser for de 2 øvelsene. Det vil kunne forekomme stikkprøvekontroll av stavlengder ved inngang til startområdet. Det vil ikke være stakefrie soner.

Premiering og resultater:

Søre Ål Runden 40 km (16-100 år) og Søre Ål runden 16 km kortdistanse premierer 1/3 av antall startende i hver klasse. Søre Ål Runden familie og trim 16 km har uttrekkspremier. Premiutdelingen foregår på Servicesenteret/cafeen på Skisenteret.

Her finner du Liveresultater og resultater fra foregående renn. 

Starttid:

Start 40 km klassisk 11:00. Start fristilklassene er foreløpig estimert til 11:10 og start alle klasser 16 km er foreløpig estimert til 11:20. Din starttid vil bli oppdatert her på nettsiden i løpet av fredag 9. februar. Foreløpig starttid finner du HER

Rennkontor/Garderober

Dette er på Skistadion. Rennkontorets åpningstider er lørdag 10. februar fra klokken 08:00. Garderober er ikke tilgjengelig for løperne, men det er skifterom/WC  i målområdet.

Cafe og Servering:

Det er salg av kaffe, kaker, vafler, middag etc. i Sjusjøen Skisenter – cafe – her er det og premieutdeling i underetasjen. 

Parkering

Det er parkeringsplasser ved startområdet.  Parkeringsavgift kr. 50,- pr bil. Kontant eller vips. Forhåndsvipps gjerne 79464 PARKERING Søre Ål Idrettslag

Drikke og matstasjoner,

På 40 km er det i 2018 drikkestasjon på 10 km, drikke/matstasjon etter 18 km, 26 km og 33 km. På drikkestasjonene serveres vann, saft og Enervit sportsdrikk. På matstasjonene kommer det i tillegg bananer og vestlandslefse eller lignende. Det er smøreservice i startområde og dagens skismørning er og tilgjengelig på alle drikke/matstasjonene. Det er stavservice noen hundre meter etter start og på drikke/matstasjonene underveis.

Smøre og stavservice:

Intersport Lillehammer har smøreservice ved start. Etter 1,5 km og på  drikke/matstasjonene er det stavservice.

ypa og Seeding: 

Søre Ål Runden 40 km er en god generalprøve for dem som ønsker å gå Birkebeinerrennet. Profil og kvalitet på løyper er mye lik Birken  men i litt mindre skala. Gjennomføring av rennet er av høy kvalitet . Om deltagelsen er høy plasseres deltagerne i puljer basert på prestasjoner fra renn de siste par sesonger. Vinnertidene i Søre Ål Runden 40 km de siste 2 årene har vært ca. 1.45 for menn og  2.10 for kvinner.

Startnummer/påmelding:

Startnummer må hentes på rennkontoret på renndagen.  Påmelding gjøres på egen påmeldingslink  her på nettet.