Praktisk informasjon

Start 40 kilomete Sjusjøen Skisenter Natrudstilen

Parkering ved Sskisenterent

Rennkontor, cafe og premieutdeling varmestua Skistadion

Start og mål:

For Søre Ål Runden 40 km er start og mål på  Sjusjøen Natrudstilen Skisenter – Skiskytteranlegget Følg RV 216 opp mot Sjusjøen og ta av 3 km før sentrum til Sjusjøen Skisenter – Natrudstilen.t. 

Stilart og stavlengde: 

Rennet går i klassisk og fristil med egne klasser for de 2 øvelsene. Det vil kunne forekomme stikkprøvekontroll av stavlengder ved inngang til startområdet. Det vil ikke være stakefrie soner.

Premiering og resultater:

Søre Ål Runden 40 km (16-100 år) premierer 1/3 av antall startende i hver klasse. Søre Ål Runden 20 km kortdistanse (15-100 år) har en klasse av hvert kjønn og premierer de 3 beste i hver klasse. Søre Ål Runden familie og trim 20 km har uttrekkspremier.

Liveresultater og resultater fra foregående renn finner du her.

Starttid:

Første start 40 km klassisk er kl. 11:00 med påfølgende puljestart med 5 minutters startintervall mellom puljene. Første start fristil er ??Din starttid vil bli oppdatert her på nettsiden i løpet av fredag 9. februar. Foreløpig starttid finner du HER

Rennkontor/garderobe/premieutdeling/kiosk

Dette er på Skistadion. Rennkontorets åpningstider er lørdag  og lørdag 10 ebruar fra klokken 08:00. Garderober er ikke tilgjengelig for løperne, men det er skifterom i målområdet. Her er det og kiosk med salg av Pølser, kaker, vafler, brus, kaffe etc. 

Parkering

Det er parkeringsplasser ved startområdet.  Parkeringsavgift kr. 50,- pr bil. Kontant eller vips.  Klargjør gjerne betaling før du ankommer parkeringen.

Drikke og matstasjoner, smøre og stavservice:

På 40 km er det i 2018 drikkestasjon på ca. 10 km og drikke/matstasjon etter 20 km og 30 km. På drikkestasjonene serveres vann, saft og Enervit sportsdrikk. På matstasjonene kommer det i tillegg bananer og vestlandslefse. Det er smøreservice i startområde og dagens skismørning er og tilgjengelig på alle 3 drikke/matstasjonene. Det er stavservice noen hundre meter etter start og på drikke/matstasjonene underveis

Løypa og Seeding: 

Søre Ål Runden 40 km er en god generalprøve for dem som ønsker å gå Birkebeinerrennet. Profil og kvalitet på løyper er mye lik Birken  men i litt mindre skala. Gjennomføring av rennet er av høy kvalitet . Om deltagelsen er høy plasseres deltagerne i puljer basert på prestasjoner fra renn de siste par sesonger. Vinnertidene i Søre Ål Runden 40 km de siste 2 årene har vært ca. 1.45 for menn og  2.10 for kvinner.

Startnummer/påmelding:

Startnummer må hentes på rennkontoret.  Påmelding gjøres på egen påmeldingslink eller på rennkontoret på renndagen lørdag 10. februar